Mother sitting on a couch and looking lovingly at her baby lying on her lap, in a bright and cozy room

Regurgitația

Voma la bebeluși, regurcitația, refluxul - cum ajuți copilul

 Regurgitație, reflux, scuiparea hranei - toți acești termeni descriu laptele pe care un sugar îl dă înapoi în timpul sau după hrănire. Deși pare alarmant, este un fenomen comun pe perioada dezvoltării sistemului lor digestiv.

Baby resting on a woman's shoulder, looking directly at the camera, with a calm expression and a light background. Baby resting on a woman's shoulder, looking directly at the camera, with a calm expression and a light background.

Regurgitația - motiv de îngrijorare?

Cei mai mulți bebeluși sunt fericiți și sănătoși chiar dacă uneori scuipă înapoi mâncarea. Poate fi un lucru îngrijorător pentru părinți, însă este doar o etapă în procesul lor natural de creștere și nu este nimic grav, de cele mai multe ori. Stomacul unui bebeluș trebuie să învețe să se golească adecvat și acest proces poate dura câteva săptămâni sau luni.

Regurgitația este foarte frecventă în cazul sugarilor și apare cel mai des după hrănire, atunci când apar și simptomele. Copilul scuipă un lichid care poate arăta identic cu formula de lapte sau laptele matern ingerat. La sugari sfincterul esofagian care oprește mâncarea din stomac să revină în gură nu este complet format. În plus, motilitatea gastrică nu este nici ea pe deplin dezvoltată. Regurgitațiile dispar gradual în primul an de viață al copilului, pe măsură ce tractul digestiv se maturizează și copilul începe să stea mai des într-o poziție verticală.

Mother sitting on a couch and breastfeeding her baby, looking down with a gentle smile

Cum să îți ajuți copilul

Un echilibru sănătos al bacteriilor din intestin este esențial pentru un sistem digestiv perfect funcțional. Cu toate acestea, bacteriile "bune" nu ne ajută doar să digerăm mâncarea, ci contribuie și la desfășurarea în condiții propice a motilității noastre gastrointestinale.

Motilitatea gastrointestinală este mișcarea care "conduce" mâncarea prin tractul digestiv și apoi în afara corpului. Atunci când această motilitate este întreruptă, mișcarea alimentelor prin tractul digestiv și intestinul subțire este redusă, ceea ce poate provoca regurgitatie. Trebuie evitați factorii perturbatori în timpul meselor. Scopul este să alini sugarul și să îi oferi confort - o camera liniștită cu lumină de mică intensitate și sunete plăcute, în surdină, îl vor relaxa pe copilul tău.

Produsele BioGaia ProTectis conțin lactobacilii L. reuteri Protectis care pot contribui la refacerea unei motilități sănătoase a tractului gastrointestinal, prin dezvoltarea bacteriilor benefice în intestinul copilului și reducând astfel frecvența regurgitățiilor.

Colicile la bebeluși

Colicile la bebeluși

Cu toate că există decenii de cercetare, cauzele colicilor infantile rămân în continuare necunoscute. Există însă o serie de factori care influențează declanșarea și întreținerea acestora. Citește mai departe pentru a afla mai multe!

Constipația la copii

Constipația la copii

Când un copil are mișcări rare ale intestinului sau dificultăți în eliminare, poate fi vorba despre constipație. Iată care sunt simptomele și soluțiile delicate pentru a-l ajuta în aceste cazuri.

Antibioticele la bebeluși

Antibioticele la bebeluși

Dacă un copil suferă de o infecție bacteriană, acesta ar putea avea nevoie de antibiotice pentru a-și recăpăta sănătatea. În astfel de cazuri este esențial să oferi micuțului organism ajutorul de care are nevoie.

Regurgitația la bebeluși

Regurgitația la bebeluși

Regurgitație, reflux, scuiparea hranei - toți acești termeni descriu laptele pe care un sugar îl dă înapoi în timpul sau după hrănire. Deși pare alarmant, este un fenomen comun pe perioada dezvoltării sistemului lor digestiv.