A young boy with blond hair smiling, holding his cheeks with both hands, standing in front of a white background.

Refacerea florei intestinale si protecția anti-infecții

Copiii sunt foarte curioși și dornici să descopere, ceea ce îi poate expune la bacterii nocive. Așadar, un sistem imunitar puternic este esențial pentru a-i menține sănătoși în timp ce cresc.

A close-up of a child's legs wearing rolled-up jeans and oversized black shoes, standing on wooden steps.

Noi aventuri pentru sistemul imunitar

În această perioadă a vieții lor, copiii experimentează continuu și încep noi aventuri, luând contact frecvent cu diverși patogeni. Contactul se intensifică, de cele mai multe ori, atunci când încep sau schimbă creșa/grădinița/școala. 

Copiii sunt în contact direct cu alți copii, mai ales la grădiniță și în primii ani de școală, astfel că sunt mai susceptibili de preluarea de boli. Părinții pot simplifica lucrurile încurajând spălarea frecventă a mâinilor, învățându-și copiii să nu "guste" toate jucăriile, ținând copiii acasă atunci când sunt bolnavi, pentru a-i proteja pe ceilalți, și susținând sistemul imunitar al copiilor in sezoanele infecțioase din an.

A young boy wearing denim overalls and a white shirt, holding a soccer ball, standing outdoors A young boy wearing denim overalls and a white shirt, holding a soccer ball, standing outdoors

Susține sistemul lor imunitar

Este un fapt binecunoscut acum că majoritatea celulelor noastre imunitare sunt localizate în tractul gastrointestinal. Păstrarea echilibrului bacterian de aici poate întări sistemul imunitar al unui copil, echipându-l cu ceea ce are nevoie pentru a rezista bacteriilor nocive.

Acest lucru poate fi îndeplinit prin suplimentarea dietei sale cu probiotice precum Lactobacillus reuteri Protectis. În plus, studiile realizate în ultimii ani au evidențiat importanța vitaminei D pentru sistemul nostru imunitar. În perioadele mai predispuse la îmbolnăviri este recomandată suplimentarea în mod regulat a florei intestinale cu tabletele masticabile BioGaia Protectis Baby cu Vitamina D3, un supliment alimentar ce conține o combinație de bacterii din acid lactic (LimosilactobacillusreuteriProtectis) și vitamina D3, pentru a ajuta organismul în menținerea sănătății sistemului imunitar pe deplin în formă și gata de luptă.

15

micrograme/ zi

 

Durerea în gât

Durerea în gât

Atunci când suntem răciți, deseori avem și dureri în gât. În general, indică o infecție bacteriană sau virală a tractului respirator superior. Este, de departe, cea mai frecventă afecțiune la copiii preșcolari.

Rolul Vitaminei D

Rolul Vitaminei D

Spre deosebire de alte vitamine, organismul poate produce vitamina D. Din acest motiv, aceasta nu se comportă în organismul nostru similar altor vitamine, ci mai degrabă ca un hormon, o substanță-mesager care reglează procese fiziologice esențiale.

Sistemul imunitar al bebelușului

Sistemul imunitar al bebelușului

La naștere, sistemul imunitar al copilului nu este încă matur. Sistemul imunitar se maturizează odată cu bebelușul Primele 1000 de zile de viață (începând din momentul concepției) sunt cruciale în cadrul acestui proces, întrucât se dezvoltă microbiomul intestinal, care reprezintă baza pentru funcția imunitară și starea de sănătate ulterior pe parcursul vieții.