A young girl in a library reading a book with a calm and focused expression.

Antibioticele la copii - efectele asupra florei intestinale

Antibioticele sunt medicamente importante, care pot salva vieți, dar care, luate la întâmplare, pot deveni inutile, sau dăunătoare. Administrarea excesivă și mai ales nepotrivită, a creat în multe situații rezistența bacteriilor la multe dintre antibiotice, ceea ce le face inutilizabile. În plus, pot afecta sistemul digestiv prin distrugerea echilibrului florei intestinale.

A young girl with long brown hair is holding a green cup close to her face, smiling with her eyes visible above the rim. She is wearing a blue dress and a cream-colored cardigan

Antibioticele - doar în caz de infecție bacteriană

Dacă un copil suferă de infecție bacteriană un medic îți poate prescrie antibiotice pentru a-l însănătoși. Antibioticele sunt medicamente vitale în lupta cu infecțiile bacteriene. Cu toate acestea, rezistenţa la antibiotice reprezintă o problemă tot mai gravă de sănătate publică, la nivel mondial. Rezistenţa la antibiotice este deseori înaltă şi în creştere. Creşterea rezistenţei la antibiotice ameninţă eficacitatea actuală şi viitoare a antibioticelor.

Tratamentul cu antibiotic trebuie tratat cu seriozitate, iar administrarea acestor medicamente trebuie făcută doar atunci când este necesar, sub supraveghere atentă. Dacă un copil suferă de o infecție bacteriană și necesită antibiotice, este foarte important ca acestea să se administreze numai la și conform recomandării medicului.

A young girl with long brown hair is reaching up to touch a shelf. She is wearing a cream-colored sweater with decorative bows on the sleeves A young girl with long brown hair is reaching up to touch a shelf. She is wearing a cream-colored sweater with decorative bows on the sleeves

Efectele asupra florei intestinale

Antibioticele sunt foarte bune în îndeplinirea scopului lor - eliminarea bacteriilor nocive sau prevenirea multiplicării acestora, astfel încât organismul să se poată apăra singur.

Din păcate, ele afectează și bacteriile benefice, generând dezechilibre în tractul intestinal și alte probleme ale sistemului digestiv, precum diareea, durerile de stomac și constipația.

Dacă un tratament cu antibiotice este necesar pentru un copil, completarea acestuia cu suplimentele probiotice ProTectis poate fi o idee bună pentru susținerea organismului în procesul de vindecare, prin multiplicarea bacteriilor benefice și restaurarea echilibrului florei intestinale.

Durerea în gât

Durerea în gât

Atunci când suntem răciți, deseori avem și dureri în gât. În general, indică o infecție bacteriană sau virală a tractului respirator superior. Este, de departe, cea mai frecventă afecțiune la copiii preșcolari.

Protecția anti-infecții

Protecția anti-infecții

Copiii sunt foarte curioși și dornici să descopere, ceea ce îi poate expune la bacterii nocive. Așadar, un sistem imunitar puternic este esențial pentru a-i menține sănătoși în timp ce cresc.

Rolul Vitaminei D

Rolul Vitaminei D

Spre deosebire de alte vitamine, organismul poate produce vitamina D. Din acest motiv, aceasta nu se comportă în organismul nostru similar altor vitamine, ci mai degrabă ca un hormon, o substanță-mesager care reglează procese fiziologice esențiale.