Constipația la adulți
Scaune puține, dureroase, balonare - constipația afectează oamenii în diverse feluri. Din fericire există moduri delicate de a reduce simptomele și a pune lucrurile din nou în mișcare.
Informațiile din această secțiune a site-ului sunt destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, conform Art. 942 din Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Prin prezenta confirm că sunt un profesionist în domeniul sănătății, în conformitate cu această definiție.
Din păcate, deoarece nu sunteți un profesionist din domeniul sănătății, nu vă putem oferi aceste informații.
Helicobacter pylori este un tip comun de bacterii care pot coloniza tractul digestiv și ataca mucoasa stomacului. Infectează aproximativ 60% din populația adultă, cei mai mulți dintre aceștia fiind infectați de la o vârstă fragedă.
Helicobacter pylori slăbește mucoasa protectoare a stomacului și a intestinului subțire. Provoacă iritații, ca urmare a faptului că acidul gastric pătrunde în mucoasă și poate conduce la instalarea unei gastrite sau ulcer. Cu toate acestea, aceste evoluții sunt semnificativ mai rare decât infecția propriu-zisă. Unii pacienți nu vor dezvolta deloc aceste simptome.
Gravitatea simptomelor poate varia considerabil. Arsurile resimțite în zona abdominală superioară, balonarea, râgâitul și greața pot fi semne ale unei gastrite cauzate de Helicobacter, în timp ce disconfortul abdominal resimțit după masă, durerile din timpul nopții, refluxul acid și arsurile pot indica un ulcer stomacal | Întrucât Helicobacter pylori afectează negativ flora noastră intestinală, intestinală, suplimentele cu lactobacili precum Lactobacillus reuteri Protectis pot reduce inflamația, restabilesc echilibrul bacterian și elimină durerea. ProTectis consolidează flora intestinală și susține o funcționare sănătoasă a tubului digestiv. |
Scaune puține, dureroase, balonare - constipația afectează oamenii în diverse feluri. Din fericire există moduri delicate de a reduce simptomele și a pune lucrurile din nou în mișcare.
Deși pot fi extrem de benefice, antibioticele pot cauza efecte adverse gastrointestinale precum diaree, greață, vărsături. Din acest motiv este important să oferi florei intestinale o mână de ajutor pe perioada tratamentului antibiotic.
Pe cât de neplăcută poate fi, diareea este ceva ce toți adulții au experimentat sau vor experimenta cel puțin o dată în viață. Suplimentarea florei intestinale cu probiotice poate contribui la scurtarea și reducerea gravității episoadelor diareice.