Informațiile din această secțiune a site-ului sunt destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, conform Art. 942 din Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Prin prezenta confirm că sunt un profesionist în domeniul sănătății, în conformitate cu această definiție.
Din păcate, deoarece nu sunteți un profesionist din domeniul sănătății, nu vă putem oferi aceste informații.
Infecțiile urechii, nasului și gâtului (boli ORL) sunt extrem de comune la copii. Află cum să suplimentezi microbiota orală și a gâtului cu bacterii benefice în timpul acestor perioade provocatoare.
Bolile ORL sunt frecvente la copiii mici. Află cauzele care le produc și descoperă mai multe despre rolul microbiotei orale și a gâtului.
Pe măsură ce lunile reci se apropie, mulți părinți se pregătesc pentru răspândirea inevitabilă a infecțiilor la urechi, nas și gât (ORL) și printre copiii lor. Înțelegerea rolului microbiotei orale și faringiene devine în acest caz extrem de valoroasă. Citește mai departe pentru a afla legătura și modalitățile prin care poți susține bacteriile valoroase endogene.
Bacteriile și virusurile pot cauza boli ORL și sunt, fără îndoială, printre cele mai comune afecțiuni la copiii mici. Dar de ce sunt atât de frecvente?
Cel mai important, sistemul imunitar este încă în curs de dezvoltare la copiii mici și, ca atare, este mai puțin eficiente în combaterea agenților patogeni. Acest răspuns imun imatur înseamnă că, în general, copiii sunt mai susceptibili la infecțiile cauzate de virusuri și bacterii care provoacă boli ORL.
În plus, tuburile lor eustachiene mai scurte și mai orizontale fac ca infecțiile să se răspândească mai ușor de la gât la ureche. Expunerea frecventă la germeni în mediile de grădiniță și școală, combinate cu obiceiuri precum atingerea feței și introducerea diverselor obiecte în gură, cresc, de asemenea, riscul de infecție.
În general, copiii mici au aproximativ 8 răceli comune pe an. Acest lucru nu este doar normal, ci și, până la un punct, de dorit, deoarece confruntarea cu o boală antrenează sistemul imunitar să reacționeze mai bine la următorul episod de răceală.
Una dintre primele linii de apărare este microbiota orală și faringiană, alcătuită din diverse bacterii, virusuri, ciuperci și alte microorganisme. Microbiota orală și faringiană sănătoasă și echilibrată acționează ca prim mecanism de apărare, jucând un rol important în sistemul imunitar al copilului tău. În plus, are o funcție de protecție pentru dinți și gingii.
Bolile ORL cuprind o serie de infecții, afectând, de obicei, urechea, nasul și gâtul, toate cu o intensitate diferită, dar simultan. Iată o prezentare generală a unor probleme comune în fiecare zonă:
Virusurile sau bacteriile nocive, care provoacă dureri de gât, amigdalită streptococică, amigdalită și altele, pot duce la infecție și inflamație. Simptomele includ, de obicei, dureri de gât, dificultăți la înghițire și amigdale umflate, adesea însoțite de nas înfundat, febră, etc. Simptomele ușoare sunt, în cele mai multe cazuri, semne ale unei infecții virale și, ca atare, nu sunt tratate cu antibiotice, care acționează doar împotriva bacteriilor. Află din articolele noastre mai multe despre efectele administrării de antibiotice la bebeluși și efectele asupra florei intestinale ale antibioticelor la copii.
Infecțiile nazale vin adesea împreună cu infecțiile în gât. Atât virusurile, cât și bacteriile le pot provoca din nou. Un nas care curge sau congestia nazală sunt printre cele mai comune simptome, dar pot apărea și simptome conexe, precum dureri de cap, dureri de gât, febră, etc.
Infecțiile medii ale urechii sunt deosebit de comune la copii. Acestea apar atunci când un virus sau o bacterie ajunge în urechea medie (spațiul umplut cu aer dintre urechea internă și timpan). Ele sunt, de asemenea, o complicație comună a unei răceli. Printre simptome, vei găsi dureri de ureche, dificultăți la somn și auz, și presiune în ureche, printre altele.
Merită să faci ceva în plus pentru microbiota orală și faringiană a copilului tău, adăugând 5 picături de BioGaia Pharax la rutina lor de dimineață și seară, timp de 10 zile.
Aceste picături cu bacterii benefice sunt sigure pentru copiii cu vârsta peste 6 luni și conțin o combinație unică de două tulpini de culturi lactice vii, pentru suplimentarea microbiomului oral și al gâtului. În plus, picăturile BioGaia Pharax conțin vitamina D3, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar la copii.
Chiar dacă multe boli pot fi tratate acasă, caută întotdeauna asistență medicală și un tratament corespunzător, în special dacă simptomele se înrăutățesc sau persistă. Acestea includ febră mare, dureri severe, dificultăți la respirație și înghițire.