Informațiile din această secțiune a site-ului sunt destinate exclusiv profesioniștilor din domeniul sănătății, conform Art. 942 din Registrul Naţional al Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate. Prin prezenta confirm că sunt un profesionist în domeniul sănătății, în conformitate cu această definiție.
Din păcate, deoarece nu sunteți un profesionist din domeniul sănătății, nu vă putem oferi aceste informații.
Ne îndreptăm atenția către Săptămâna Mondială a Conștientizării asupra Antibioticelor și vom afla cum utilizarea cu precauție a antibioticelor, dar și suplimentarea cu bacterii benefice ajută la susținerea florei endogene a intestinului tău.
În timpul Săptămânii Mondiale a Conștientizării asupra efectelor utilizării Antibioticelor vom afla mai multe și despre relația dintre antibiotice și bacteriile benefice precum și despre modul în care antibioticele afectează microbiota și cum putem contribui la a reface flora intestinală după consumul de antibiotice.
Cu prilejul Săptămânii Mondiale a Conștientizării asupra efectelor utilizării Antibioticelor, ne vom lansa într-o analiză mai profundă privind relația subtilă dintre antibiotice și bacteriile benefice, subliniind importanța gestionării cu grijă a acestei balanțe.
Antibioticele sunt esențiale în tratarea infecțiilor prin distrugerea bacteriilor nocive. Cu toate acestea, antibioticele nu fac distincția între bacteriile nocive și cele benefice, lucru care poate perturba echilibrul microbian din sistemul digestiv. Bacteriile benefice din anumite alimente și suplimente ajută la creșterea bacteriilor benefice și la refacerea florei intestinale.
Perturbarea microbiomului intestinal poate conduce, de asemenea, la rezistența antimicrobiană (RAM), în care bacteriile devin rezistente la antibiotice, făcând infecțiile mai greu de tratat.
Săptămâna Mondială a Conștientizării rezistentei antimicrobiene (perioada 18-24 noiembrie) scoate în evidență îngrijorarea tot mai răspândită cu privire la patogenii care dezvoltă rezistență la medicamentele convenționale.
Recunoscut la nivel global și susținut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), acest plan de acțiune global își propune să sporească conștientizarea și să promoveze practici responsabile pentru a gestiona eficient această provocare.
Utilizarea cu precauție a antibioticelor și menținerea unui microbiom intestinal echilibrat sunt cruciale. Prin urmare, includerea alimentelor fermentate și a bacteriilor lactice vii în dieta ta, în timpul și după tratamentul cu antibiotice, este importantă pentru sănătatea florei intestinale. Aceste alimente nu doar contribuie la o digestie sănătoasă, dar ajută și la combaterea efectelor negative ale antibioticelor.
BioGaia oferă o gamă de produse potrivite pentru diferite nevoi ale tractului digestiv și intestinal:
Aceste picături sunt special concepute pentru bebeluși și copiii mici care încă nu pot folosi tablete și sunt sigure din prima zi de viață. Ușor de utilizat, ele susțin microbiota endogenă și conțin vitamina D3, contribuind la funcționarea normală a sistemului imunitar al copiilor.
Aceste comprimate sunt concepute pentru copiii mai mari de 3 ani și adulți, oferind o metodă simplă de a include bacterii lactice vii în rutina lor zilnică. Sunt ușor de utilizat și inclus într-un program școlar sau de lucru aglomerat, făcându-le o alegere practică pentru întreaga familie.
Aceste comprimate sunt din nou ideale pentru copiii cu vârsta de 3 ani și mai mari, precum și pentru părinții lor, în special cei care ar putea avea nevoie de un supliment cu vitamina D3. Ele sunt eficiente în suplimentarea bacteriilor endogene și contribuie la menținerea unei diversități optime a microbiotei intestinale. Vitamina D3 contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și funcționarea normală a sistemului imunitar, lucru care are un efect benefic, mai ales pentru persoanele care au o activitate redusă în aer liber.
Pe măsură ce conștientizăm provocările rezistenței antimicrobiene, e important să realizăm impactul mai amplu al utilizării antibioticelor. În timp ce aceste medicamente salvează vieți, ele perturbă echilibrul delicat al microbiotei noastre intestinale, afectând sănătatea generală. Află mai multe despre impactul consumului de antibiotice la adulți.
Includerea bacteriilor benefice în rutina ta, în special în timpul și după tratamentul cu antibiotice, poate ajuta la reducerea efectelor negative asupra tranzitului intestinal și la refacerea bacteriilor intestinale esențiale. Prin utilizarea echilibrată a antibioticelor și menținerea sănătății intestinale, poți contribui la lupta globală împotriva rezistenței antimicrobiene, asigurându-te că aceste medicamente vitale rămân eficiente pentru generațiile viitoare.
Prin decizii studiate în prealabil, cât și prin susținerea microbiomului tău intestinal, faci pași esențiali către bunăstarea generală. Informează-te și rămâi sănătos.