Blog

Microbiota intestinală – Micul, mare univers din interiorul copilului tău

Cu sprijinul trilioanelor de microorganisme (bacterii, viruși, fungi) care trăiesc în organism, sistemul tău digestiv efectuează multe procese vitale pentru sănătate. Bacteriile care aparțin miilor de specii, atât benefice, cât și potențial dăunătoare, trăiesc într-o simbioză echilibrată și creează microbiota intestinală.

Evoluția imunității în contextul sarcinii și a perioadei de după naștere pentru mamă și bebeluș

Milioane de bacterii care formează microbiota intestinală colonizează intestinul tău. Unele dintre aceste bacterii sunt numite, în mod obișnuit, bune, iar altele sunt numite rele. Cu toate acestea, un echilibru nu poate exista fără cele două părți. Microbiota intestinală echilibrată și diversă este indispensabilă pentru menținerea digestiei și absorbției nutrienților într-o stare bună, cât și pentru susținerea sistemului imunitar.

Sistemul imunitar în sezonul rece

Alimentele care susțin imunitatea și sprijină flora intestinală vor ține doctorul departe! Sau nu? Internetul este plin de sfaturi despre alimente care susțin imunitatea sau ajută la echilibrul florei intestinale, dar adevăratul sprijin pentru imunitate vine dintr-o abordare echilibrată a alimentației. Principalul centru al sistemului nostru imunitar este intestinul, unde un set de bacterii, inclusiv culturile lactice vii, joacă un rol crucial.

5 Sfaturi practice pentru sănătatea sistemului digestiv al copilului tău

Deși momentele de fericire pot veni adesea din mediul înconjurător, bunăstarea generală a copilului tău este strâns legată de starea lui de sănătate. Concentrându-te pe obiceiurile sănătoase și adoptând altele noi, poți îmbunătăți calitatea vieții copilului tău. În acest articol, vom sublinia legătura strânsă dintre intestin și creier, pentru ca mai apoi să arătăm necesitatea formării si învățării unor obiceiuri sănătoase noi pentru copilul tău și pentru sistemul său digestiv.

Burtici nefericite din cauza disconfortului abdominal

Indiferent dacă este vorba de primul, al doilea sau chiar al treilea copil, aducerea lor pe lume este întotdeauna un pas mare pe un drum necunoscut. Călătoria poate fi lină, accidentată sau undeva între ele. Cu toate acestea, atunci când nou-născutul tău se confruntă cu dureri de burtă sau disconfort abdominal, călătoria va fi probabil una accidentată. Să vedem cum să recunoaștem această stare și ce modalități există pentru a o ameliora.

Călătorii fără probleme cu bacterii benefice: Menține-ți flora intestinală fericită | BioGaia ProTectis

Sezonul de vacanță se apropie cu pași repezi și, deși ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, de multe ori vine la pachet cu stres și uneori chiar cu probleme digestive provocate de perturbarea florei intestinale. Diareea călătorului se numără printre cele mai comune complicații digestive din timpul călătoriilor. Din fericire, există câteva sfaturi de urmat pentru a vă pregăti în acest sens. Haideți să le parcurgem împreună.

Colici bebelusi: 6 Sfaturi utile pentru parinti epuizati | BioGaia

Familia ta s-a mărit recent, iar pe lângă bucurie și entuziasm, ca părinte, te confrunți adeseori și cu stres și epuizare, mai ales atunci când apar colici la bebeluși. Oboseala se acumulează și mai mult, odată cu nopțile nedormite cauzate de colici, un semn că este timpul să iei in considerare o solutie pentru colicile abdominale. Continuă să citești pentru a descoperi strategiile de gestionare a momentelor tensionate din cadrul familiei, provocate de colicilebebelușilor

Flora intestinală a bebelușilor începe cu alăptarea

Una dintre primele decizii pe care le veți lua ca proaspeți părinți va fi dacă bebelușul urmează să fie alăptat sau veți folosi formulă de lapte. Ambele opțiuni sunt viabile, fiecare având avantaje și dezavantaje specifice. Cu toate acestea, alăptarea la sân este în general considerată un start optim în viața bebelușilor. Află mai multe despre importanța alăptării în dezvoltarea florei intestinale, a tractului digestiv și a sistemului imunitar ale bebelușului, precum și despre etapele incipiente ale introducerii alimentelor solide și posibilele afecțiuni gastrointestinale.

Antibiotice și microbiom intenstinal: legătură, beneficii, riscuri

Descoperirea primelor antibiotice, așa cum le cunoaștem astăzi, la începutul secolului al XX-lea, a declanșat o revoluție medicală care a adus numeroase beneficii și a salvat vieți, însă a adus și provocări neașteptate. Află modul de acțiune, cefectelesecundare și rolul microbiomului intestinal în toate acestea.